2015. december 17., csütörtök

Rakott karfiol sült tarjával

A rizs körettel többnyire elszámolom magam: mindig többet főzök, mint amennyi elfogy. A maradékkal meg bajban vagyok, mert több személyes másik ebédhez kevés. Kivéve - na, ezt nyáron találtam ki /fel - a rakott karfiolt. :) Kis fűszer, tejföl, karfiol a rizs mellé, és tepsiben sült húsok mellé már kész is a kísérő. 



Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
20 dkg párolt rizs
4 dl tejföl
bors
petrezselyem
1 teáskanál vaj 

sertéstarja (személyenként 1 szelet )
vöröshagyma
fokhagyma
bors
pirospaprika
kakukkfű
sertészsír


A hússal kezdek. Egy tepsit kikenek sertészsírral. A megmosott hússzeleteket a tepsibe sorakoztatom. Meghintem a fűszerekkel, a felszeletelt fokhagymát és a karikákra vágott vöröshagymát rászórom. kevés vizet öntök a tepsibe, és előmelegített, 220 fokos sütőben, alufóliával lefedve sütöm egy órán át. Akkor leveszem a fóliát, és nagyjából fél órán át sütöm még a húst, amíg szép, piros színt kap. 
A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, és sós vízben megfőzöm. Lecsepegtetem. Párolt rizst készítek, akár sütőben  - vagy felhasználom az előző napról maradt köretet, mint most. 
Kivajazok egy tepsit, a karfiol felét belerakom. Villával szétnyomkodom, hogy kisebb darabokra essen szét. Sózom, borsozom, a petrezselyemmel elkevert tejföl felével meglocsolom. Erre jön a párolt rizs, a tetejére ismét karfiol, majd só, bors, és petrezselymes tejföl.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig sütöm.
Tálaláskor minden szelet hús mellé tálalok egy kockányi rakott karfiolt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése