2016. augusztus 24., szerda

Étcsokoládés-gyömbéres meggydzsem

A meggyfa termése egy az egyben dzsemmé alakult. Minden évben mással ízesítem, készítettem már fahéjas, banános, mézeskalácsos ízűt. Most étcsokoládét és gyömbért tettem bele.
Ezúttal is 1 kiló gyümölcshöz adom meg a hozzávalókat a könnyebb számolás kedvéért. Jómagam 10 kiló alatt nem állok neki a lekvárfőzésnek. 



Hozzávalók:
1 kg meggy
35 dkg cukor
10 dkg magas kakótartalmú étcsokoládé
fél teáskanál gyömbér
1 tasak lekvárhoz való zselésítő-tartósító

A csokoládét apró darabokra töröm. A meggyet megmosom, kimagozom, és ledarálom. Fazékba teszem, alaposan összekeverem a zselésítővel, és felforralom. Hozzáadom a cukrot és a gyömbért, még 5 percig forralom, aztán üvegekbe szedem. Minden üvegbe teszek 2-3 darabka étcsokit, ízlés szerint, aztán lezárom az üvegeket. 
Sem fejtetőre állítani, sem dunsztolni nem kell a zselésítő miatt. Hűlés után irány a kamrapolc.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése