2013. március 20., szerda

Kókuszkrémes torta

Befészkelte magát a fejembe egy torta képe, és nem akart távozni. Főzött kókuszkrémet nem készítettem még, "csak" vajasat, de ebbe a tortába főtt krémet terveztem. Kókusztejbe egy kis vaj, vaníliapuding, ez meg az, aztán az egészet betölteni finom, kakaós tésztalapok közé... A díszítésnél semmi flanc, minimál dizájn pont jó lesz, gondoltam. Megsütöttem ezt a képzeletbeli tortát, nagyon finom lett!! :)

Kókuszkrémes torta

Egy szelet a csodából

Hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás
100g cukor
70g liszt
30g holland kakaópor

A krémhez:
4 dl kókusztej
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék darálva
10 dkg teavaj

A díszítéshez: kókuszreszelék, holland kakaópor

A tojásokat habosra keverem, a fehérjékből a cukorral habot verek, aztán óvatosan összeforgatom a kétféle masszát. A kakaóporral elkevert lisztet a habos-tojásos alaphoz szitálom, és lazán, hogy össze ne törjön a hab, beledolgozom fakanállal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig sütöm sütőpapírral bélelt 22 cm-s tortaformában.
A krémhez a kókusztejet felmelegítem, a pudingport, cukrot és a darált kókuszreszeléket belekeverem, 1 evőkanál lisztet adhat hozzá pluszban, aki sűrűbb krémet szeretne. 5-6 perc után leveszem a tűzről, és belekeverem a vajat. Hagyom kihűlni és sűrűsödni a krémet.
 A megsült és kihűlt tortalapot kettévágom, a kókuszkrém 3/4 részével megkenem, a maradék krémmel bevonom a torta oldalát és tetejét. Ebben az állapotában a torta még nem túl szép, ám az oldalára kókuszreszeléket tapasztok, a tetejére holland kakaóport szitálok, így már határozottan jól néz ki.:))
Puha, kakaós piskóták közt lágy kókuszkrém: nem túl édes, ám annál finomabb desszert. 

3 megjegyzés:

  1. Biztos,hogy finom lett,mert istenen nez ki:)Osszefutott a nyal a szamban:)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nagyon jól néz ki, szeretem a minimál-tortákat :-) És ez a krém, isteni lehetett!

    VálaszTörlés