2013. március 10., vasárnap

Zsebes csirkemell

Ha vasárnap, akkor rántott hús - ezúttal kis extrával. A nőnapi bonbonok készítése után maradt még túró, abból dobtam össze sós-fűszeres tölteléket a csirkemellhez, majd következett a panírozás, kisütés. 
Nekem ízlett a zsebes csirke.:)

Zsebes csirkemell kapros túróval töltve...

... avagy rántott hús extra :))

Hozzávalók:
csirkemell
túró
tejszín
bors
kapor

a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa

A megmosott csirkemellfilékbe hosszú pengéjű, éles késsel zsebeket készítek, azaz mély nyílást a tölteléknek. Egy fakanál nyelét óvatosan mozgatva, nehogy kiszakadjon valahol a hús, kitágítom a zsebeket. A túrót krémesre keverem a tejszínnel, sózom, borsozom, kaprot adok hozzá, majd betöltöm a csirkemellekbe. A húsokat aztán a szokásos módon - liszt, tojás, zsemlemorzsa - bepanírozom, és forró olajban kisütöm. Köretként zöldborsókrémet tálaltam, de a krumplipüré, sült krumpli, zöldséges párolt rizs is illik hozzá.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi! Ha Zoltán meglátja rögtön kell készítenem:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, tömött zsebek az igaziak! ;-)))

    VálaszTörlés