2014. január 23., csütörtök

Kókuszos-gyümölcsös pohárkrém

Karácsony előtt kaptam Ági barátnőmtől egy kis üveg mézes diót. Kerestem az ihletet a felhasználásához, hiába. Mivel a legjobb ötletek spontán jönnek, picit félretettem a diót. S most, hetekkel később az isteni szikra megérkezett: pohárkrémben ez lesz az egyik réteg. Jó, a krém szót elkapkodtam, mert ez igazából sűrűre főzött puding. Az ízéből ez azonban semmit sem von le. 
Tehát: puding, aszalt gyümölcs, befőtt, mézes dió, a végeredmény pedig így néz ki:


Kókuszos-gyümölcsös pohárkrém


Hozzávalók 6 pohárhoz:
20 dkg őszibarackbefőtt
5 dkg mazsola
3 evőkanál kókuszreszelék
2 csomag kókusz puding
6 dl tej
2 evőkanál cukor
1 kis üveg mézes dió

Hat poharat szárazra-fényesre törölve előkészítek. A tejből, cukorból és kókuszpudingból sűrű krémet főzök. A barackbefőttet szitába téve lecsepegtetem.
A poharak aljára 2-2 evőkanál mézes diót teszek, majd a pudingkrémet hatfelé osztva a poharakba kanalazom. Erre szórom a mazsolát, az utolsó réteg az őszibarackbefőtt, a tetejét pedig megszórom kókuszreszelékkel.
Tálalásig hűtőbe teszem.

Mézes dió

3 megjegyzés:

  1. nem lehetne-e megérdeklődni, hogy tette el a barátnőd a mézes diót, vagy csak egyszerűen üvegbe szórta a diót és leöntötte mézzel????? Ennyi lenne? baromi jó ötletnek tartom és sok dióm van minden évben:-)))) Köszi:-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anikó, pont úgy készül, ahogyan írtad: a barátnőm üvegbe szórta a diót, leöntötte mézzel, lezárta, és pár hétig állni hagyta.

      Törlés