Borkrémleves nélkül nincs karácsony! Nálunk legalábbis.
Szenteste ez az egyik fogás az ünnepi asztalon, mielőtt a Jézuska megérkezik.
Borkrémleves |
Hozzávalók:
1 narancs
2-3 db fahéjrúd
8 tojássárgája
15 dkg cukor
8 dkg nagy szemű, iráni mazsola
A bort 3 dl
vízzel hígítom, a narancs levét belefacsarom, és a vékonyan lehántolt
narancshéjjal, fahéjjal fűszerezve felforralom.
A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral, a tejszínnel
hígítom, és a forró bort óvatosan, sűrű kevergetés közben rászűröm. A tűzre
téve addig kevergetem, amíg besűrűsödik. Ezután átszűröm, a borba áztatott
mazsolát beleszórom.
Jól behűtve tálalom, ízlés szerint tejszínhabbal lehet
díszíteni az adagokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése