2013. december 28., szombat

Borkrémleves

Borkrémleves nélkül nincs karácsony! Nálunk legalábbis. Szenteste ez az egyik fogás az ünnepi asztalon, mielőtt a Jézuska megérkezik.

Borkrémleves

Hozzávalók:
5 dl édes, muskotályos fehérbor
1 narancs
2-3 db fahéjrúd
8 tojássárgája
15 dkg cukor
2,5 dl tejszín
8 dkg nagy szemű, iráni mazsola

A bort 3 dl vízzel hígítom, a narancs levét belefacsarom, és a vékonyan lehántolt narancshéjjal, fahéjjal fűszerezve felforralom.
A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral, a tejszínnel hígítom, és a forró bort óvatosan, sűrű kevergetés közben rászűröm. A tűzre téve addig kevergetem, amíg besűrűsödik. Ezután átszűröm, a borba áztatott mazsolát beleszórom.
Jól behűtve tálalom, ízlés szerint tejszínhabbal lehet díszíteni az adagokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése