A karácsonyi menü készítése közben is kell ebédelni,
december 22-én ez volt az ebédünk:
Gombás szelet |
Hozzávalók:
1 evőkanál mangalicazsír
6 szelet sertéskaraj (csont nélkül)
1 fej vöröshagyma
só
bors
1 teáskanál pirospaprika
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 üveg gomba
Az apróra vágott hagymát a mangalicazsíron üvegesre pirítom,
pirospaprikával elkeverem. A megmosott, kiklopfolt hússzeleteket a hagymára
teszem, sózom, borsozom, felöntöm kevés vízzel, a félbe vágott paprikát és
paradicsomot a hús tetejére rakom, és lefedve 25 percig főzöm. Utána hozzáadom
a lecsepegtetett gombát, és még negyedóráig főzöm.
Főtt krumplival tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése