2013. december 28., szombat

Gombás szelet

A karácsonyi menü készítése közben is kell ebédelni, december 22-én ez volt az ebédünk:

Gombás szelet

Hozzávalók:
1 evőkanál mangalicazsír
6 szelet sertéskaraj (csont nélkül)
1 fej vöröshagyma
bors
1 teáskanál pirospaprika
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 üveg gomba

Az apróra vágott hagymát a mangalicazsíron üvegesre pirítom, pirospaprikával elkeverem. A megmosott, kiklopfolt hússzeleteket a hagymára teszem, sózom, borsozom, felöntöm kevés vízzel, a félbe vágott paprikát és paradicsomot a hús tetejére rakom, és lefedve 25 percig főzöm. Utána hozzáadom a lecsepegtetett gombát, és még negyedóráig főzöm.

Főtt krumplival tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése