2013. december 28., szombat

Korhely halászlé

December 24-én hagyományosan halászlé volt az ünnepi ebéd egyik fogása.

Korhely halászlé

Citromkarikával és tejföllel

 Hozzávalók:
1 kg tiszai folyami harcsa
2 doboz (2x200g) halászlé sűrítmény
pirospaprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 db babérlevél
4-5 db fekete bors
1-2 citromkarika

A halat szeletekre vágom, és a felkarikázott hagymával, pirospaprikával 10 percig főzöm. Nem kavargatom, csak mozgatom az edényt. 10 perc után hozzáadom a két doboz halászlé sűrítményt, sózom, borsozom, beleteszem a babérlevelet, és további 10 percig főzöm. Beledobom a citromkarikákat, és elzárom az edény alatt a gázt.

Tejföllel, további citromkarikával és puha fehér kenyérrel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése