December 24-én hagyományosan halászlé volt az ünnepi ebéd
egyik fogása.
Korhely halászlé |
Citromkarikával és tejföllel |
2 doboz (2x200g) halászlé sűrítmény
pirospaprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 db babérlevél
4-5 db fekete bors
1-2 citromkarika
A halat szeletekre vágom, és a felkarikázott hagymával,
pirospaprikával 10 percig főzöm. Nem kavargatom, csak mozgatom az edényt. 10
perc után hozzáadom a két doboz halászlé sűrítményt, sózom, borsozom, beleteszem
a babérlevelet, és további 10 percig főzöm. Beledobom a citromkarikákat, és
elzárom az edény alatt a gázt.
Tejföllel, további citromkarikával és puha fehér kenyérrel
tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése