2014. június 2., hétfő

Töltött paprika Buddy Valastro módra

Nagy kedvencem az olasz származású, Amerikában élő cukrász, Buddy Valastro. A TLC csatornán futó Tortakirály című műsorát állandó programként nézem hétvégén. A másik két édes műsorát, A jövő cukrászai, és A cukrászdák megmentője néven futókat is. :)  
Pár hónapja a Tortakirály Konyhafőnök is lett, a tradicionális, olasz recepteket mutatja be másik műsorában. A családja kedvenceit, levesektől a tésztaételeken át a húsételekig.
Az egyik Konyhafőnök adásban töltött paprikát készített Buddy, egész másképp, mint mi, magyarok. Már akkor eldöntöttem, ezt a receptjét kipróbálom. A töltelékbe nem kell rizs - sokkal szaftosabb lesz a reszelt sajttal -, és a paradicsomszószba sem kell a lisztes rántás. Megszerettem ezt a receptet, ízlett, biztos, hogy máskor is így fogom készíteni.
Íme:

Töltött paprika, ahogyan Buddy Valastro készíti

Hozzávalók: 
6 db közepes méretű paprika
40 dkg darált hús (marha, sertés vagy bárány, esetleg vegyesen)
25 dkg reszelt parmezán sajt
2 evőkanál zsemlemorzsa
bors
oregánó
1 tojás

1 üveg paradicsomszósz

10 dkg reszelt parmezán

A sütőt előmelegítem 180 fokra. A paprikákat megmosom, kicsumázom, és az egyik hosszabb oldaluknál félbevágom őket. Nem ketté, hanem félig. 
A töltelékhez a darált húst összekeverem a reszelt sajttal, a zsemlemorzsával, a tojással és a fűszerekkel.
Megtöltöm a paprikákat. Lazán, nem túl szorosan.
A paradicsomszószt felforrósítom. Lehet ízlés szerint kis cukrot, sót, oregánót beleszórni, és egész paradicsomból is belenegyedelni párat.
A paradicsomszósz kétharmadát egy 25x35 cm-es tepsibe öntöm, egyenletesen eloszlatva. A paprikákat is a tepsibe teszem, vágott felükkel felfelé. A paprikákra szórom a 10 dkg reszelt parmezánt, és meglocsolom őket a paradicsomszósz megmaradt harmadával.
A 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm, a tepsit nem szükséges lefedni.

Töltött paprika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése