2014. április 25., péntek

Kelkáposzta fasírt

Újabb zöldségfasírt. Sütöttem már patisszonból, cukkiniből, sárgaborsóból, vörös káposztából. És most kelkáposztából is. A múltkori rakott kelkáposztához mindössze néhány káposztalevélre volt szükségem, megmaradt majdnem az egész fej. Kezdett szegény összeszáradni, étlapra kellett vennem. A főzelék kihúzva, az negatív menzás emlék. Rakott kel meg nemrég volt, az is kihúzva. Húslevesbe nem kell ennyi kel. :) Maradt a fasírt opció. 
Érdekes, pikáns a kelkáposzta fasírt, érdemes megkóstolni.


Kelkáposzta fasírt

Hozzávalók:
1 kis fej kelkáposzta
2 tojás
őrölt kömény
4-5 evőkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz
olaj a sütéshez

A kelkáposztát kettévágom, megszabadítom a torzsájától. Megmosom, és sós vízben megfőzöm, majdnem teljesen puhára. Leszűröm, és apró darabokra vágom. Sózom, megszórom kevés őrölt köménnyel, hozzáadom a két tojást, és a zsemlemorzsát. Alaposan összekeverem az anyagokat.
Vizes kézzel fasírt formákat készítek a káposztás masszából. Megforgatom őket zsemlemorzsában, és bő, forró olajban kisütöm őket.
Bármilyen mártogatóssal, szósszal tálalhatjuk, és illik hozzá a párolt rizs + majonéz kombináció is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése