2014. április 9., szerda

Sonkás-barackos csirkemell

Tegnap fél óra alatt elkészülő ételekről beszélgettünk az egyik közösségi portálon. Erről jutott eszembe, hogy bár a fotó és a recept a gépemen van, még nem mutattam meg az olvasóknak ezt a finom és gyors receptet. Most pótolom a mulasztást, lássuk hát a csirkemell+gyümölcs sokadik változatát. :)

Sonkás-barackos csirkemell

És így néz ki félbe vágva

Hozzávalók:
2 nagyobb csirkemell
házi sárgabarack befőtt (felezett)
4 vékony szelet sonka
5 dkg reszelt sajt
bors

A sütőt előmelegítem 180 fokra, és egy kisebb tepsit vékonyan kikenek vajjal. 
A csirkemelleket megmosom, kettévágom. Az így kapott 4 szeletet kiklopfolom mindkét oldalán. Nem túl vékonyra. Sózom, borsozom a húst, és a tepsibe teszem. Minden szeletre teszek 1-2 darab felezett barackot, letakarom 1-1 szelet sonkával. Pápai Extra sonkát szoktam vásárolni, ebből szép nagy szeleteket lehet vágni.
180 fokos sütőbe teszem a húst 20 percre , majd megszórom a reszelt sajttal, és további 5 percig sütöm, míg a sajt rá nem olvad. 
Köretként zöldborsókrémet adtam mellé, de illik hozzá a párolt rizs, és a tört krumpli is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése