2014. április 24., csütörtök

Narancsgolyó

Két hete pakolok hat narancsot jobbról balra, fentről le. Vastag héjúak, száraznak tűnő kis izék. Egyet megkóstoltam, amikor hazavittem őket. A lé oké, de a többi... ehetetlen. Szóval, rakosgatom napok óta. És ma meguntam. Járt az agyam, mivel házasítsam össze, hogy ehető végeredményt kapjak, de ne járjon sok munkával. S akkor fél zacskó darált kekszet megláttam az egyik kamrapolcon. Isteni szikra: ebből bizony golyók lesznek. Hamisítatlan, 100%-os narancslével összegyúrva. 

Narancsgolyó

Hozzávalók 20 darabhoz:
6 db narancs leve
30 dkg darált háztartási keksz
5 dkg mazsola
5 dkg porcukor

A narancsok levét a legegyszerűbb módszerrel nyerem ki: félbevágom őket, egy villával megszurkálom és kifacsarom mindet. A narancslevet átszűröm, a magokra és rostokra nincs szükség. 10 percig áztatom benne a mazsolákat. Aztán a mazsolás narancsléhez szórom a kekszet és a porcukor felét. Gyors mozdulatokkal masszává gyúrom az alapanyagokat. Vizes kézzel golyókat formázok belőle, és a maradék porcukorban megforgatom mindet. 
1-2 órára hűtőbe teszem a narancsgolyókat, hogy összeérjenek az ízek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése