2014. július 22., kedd

Csokoládés-narancsos sült túrótorta

Sokszor előfordul velem, hogy meglátok egy receptet, és azt mondom, eeezt megenném, irány a konyha! Aztán át kell írnom kicsit a kottát, mert abból dolgoznom, ami a kamrában van. Ehhez a tortához vaníliapudingot ír az eredeti szerző, nekem "csak" csokoládés volt itthon. Tökéletes lett vele. :) Ha puncs vagy tejszín, vagy más pudingotok van, az simán megfelel a célnak. A citrom hiányában narancs került bele, a többi stimmel. Finom, krémes torta, megszerettem. :)

Csokoládés-narancsos sült túrótorta


Hozzávalók a tésztához:
5 dkg cukor
10 dkg vaj
15 dkg liszt
1-2 evőkanál tejföl
1 csipet só

A töltelékhez:
50 dkg túró
2 csomag főzős pudingpor (amilyet szeretnél)
20 dkg porcukor
5 dl tej
4 dl tejföl
2 tojás
2 teáskanál vaníliakivonat
1 bionarancs reszelt héja
1 csipet só

A sütőt előmelegítem 180 fokra. Magam mellé készítek egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát.
A tésztához a cukrot, vajat, lisztet, sót összegyúrom, és ha szükséges, adok hozzá egy kis tejfölt.
A tortaformába nyomkodom, úgy, hogy 2 cm-es pereme is legyen. 10 perc alatt elősütöm.
Amíg sül a tészta, elkészítem a tölteléket. A hozzávalóit egy nagy tálba teszem, és alaposan összekeverem. A megsült tésztára öntöm, és 180 fokon, nagyjából egy óra alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e. A tészta közepébe szúrom, és ha nem ragad a tűre, elkészült.
Teljesen kihűtve szeletelem, és porcukorral meghintve tálalom.
Eredeti recept itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése