2013. április 7., vasárnap

Házi krémes

Szeretitek a krémest? És a házi krémest? Igen? Micsoda, hogy nehéz elkészíteni?! Tisztelettel jelentem, otthon is gyorsan "össze lehet dobni" a krémest, az íze vetekszik a cukrászdaival, sőt, a házi mindig finomabb! :)




Hozzávalók:
2 csomag 500g -os leveles tészta
9 dl víz
15 dkg cukor
4 csomag főzős vaníliás pudingpor
9 tojásfehérje
10 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé

A két csomag tésztát kinyújtom gáztepsi nagyságúra, sűrűn megszurkálom villával, és a két tésztalapot 8-8 perc alatt megsütöm, az egyiket még melegen 20 négyzetekre vágom, ez lesz majd a krémes felső lapja. Azért célszerű előre felvágni, mert így nem nyomja szét a krémes habot tálaláskor. 
A pudingporokat elkeverem a vízzel, és állni hagyom. A tojásfehérjékből a porcukorral és a citromlével habot verek. A vizet a pudingporral és a cukorral sűrű krémmé főzöm, aztán lejjebb veszem a lángot, óvatosan beleforgatom a fehérjehabot, és 2-3 percig együtt takaréklángon főzöm,  figyelve arra, hogy ne égjen le.
A habos krémet az egyik tésztalapra kenem, aztán rárakom a 20 darabra vágott másik tésztalapot. Egy órára hűvös helyre teszem, aztán tálalom.
A receptet Napfény és fűszer blogjában  olvasgatva találtam. :) 

A házi francia krémes - tejszínhabbal, karamell krémmel a tetején - receptet pedig ITT tettem közzé.

11 megjegyzés:

  1. Gabi, nagyon ügyes vagy! Csodás lett a krémes, pont olyan, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Rezgős, krémes, egyszóval tökéletes. Lehet, hogy ezek után nekem is rá kellene szánni magam az elkészítésére.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nea, sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint ahogyan előtte gondoltam. :) Vágj bele bátran! :)

      Törlés
  2. Nagyon guszta! Most aztán jól megkívántam a krémest, és itthon sehol semmi ilyenfajta édesség.:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan rutinos konyhatündérnek, mint te, Éva, fél perc összedobni valami gyors édességet! :)

      Törlés
  3. Olyan egyszerűnek tűnik.Vízzel?

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű a sütis tányérod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Nagyon régi készletből van a tányér, még a dédanyámé volt.

      Törlés
  5. Nagyon szépen sikerültek a krémeseid. Látszik rajtuk a finomság!

    VálaszTörlés
  6. De nagyon jól néz ki!!
    Ezt a fajta krémet nagyon szeretem, vagyis imádom.

    VálaszTörlés