2014. szeptember 22., hétfő

Frankfurti leves

Tudom, sokaknak furcsa, de levesek nélkül remekül megvagyok. Ha nagyon ritkán mégis főzök, az többnyire húsleves, nyaranta pedig valamilyen hidegen tálalható gyümölcsleves. 
Mivel a családi tanács ma a frankfurti levesre voksolt, így hát ez került az étlapra. Remek receptem van hozzá, íme:





Hozzávalók:
40 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 nagyobb burgonya
1 dl olaj
kevés liszt
1,5 dl tejföl
20 dkg jó minőségű sertésvirsli
bors
petrezselyem
majoránna

A hagymát kis kockákra aprítom, és az olaj felén üvegesre párolom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a hámozott, kockákra vágott burgonyát. Sózom, borsozom, meghintem majoránnával, petrezselyemmel, és felöntöm vízzel. 
Amikor a krumpli félig megfőtt, hozzáadom a vékony csíkokra vágott kelkáposztát. Amikor a káposzta megfő benne, az olaj másik feléből és kevés lisztből rántást készítek, elkeverem a tejföllel simára, és ezzel sűrítem be a levest. Összeforralom, és a karikára vágott, kevés olajon megpirított virslit hozzákeverem.
A receptet itt olvastam. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése