2016. november 25., péntek

Húsleves pulykanyakból

"PULYKA PÉNTEK"  3. recept


Ezúttal levest hoztam a pulyka jegyében. Ez nem valami asztrológiai huncutság, hanem új rovatom következő receptje. :) A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. felkérésére pulykahúsból készítek ételeket: karácsonyig minden pénteken közzéteszek egy vagy két receptet a blogomban "PULYKA PÉNTEK" név alatt. 
A Gallicoop bőven ellát hússal. Nagyon jó minőségű, szép alapanyagokat kaptam, és házhoz is szállították. Egyszerű ételekre számíthattok tőlem, amelyek könnyen elkészíthetőek, és táplálóak egy család számára. Izgalmas kihívás felkérésre főzni, azzal együtt, hogy szabad kezet kaptam. Lássuk hát a következő receptet!




Hozzávalók:
2 db pulykanyak
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
negyed karalábé
negyed zeller
fél evőkanál szemes feketebors
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem

A húst megmosom, fazékba teszem. A zöldségeket meghámozom, a répákat negyedekbe, a zellert-karalábét szeletekre vágom, a hagymát-fokhagymát egészben hagyom, és mindet a húsos fazékba teszem. Beleszórom a borsot, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt addig főzöm, míg meg nem puhul minden hozzávalója. Ekkor teszem bele a petrezselymet, és aki szeretné egy picit aranyszínűbbé tenni a levest, dobhat bele 2 db bio húsleveskockát, vagy egy pici sáfrányos szeklicét.  Felforralom, kóstolom, és ízlés szerint sózom. 
Amikor kész, a húst egy nagy tálra teszem, köré rakosgatom a zöldségeket.



A levest átszűröm levesestálba, vagy egy másik fazékba, abból tálalok. Cérnametéltet főztem hozzá, de mehet bele csigatészta is, vagy eperlevél, ki mit szeret. :)




Ne feledjétek: Rubin Konyhájában karácsonyig minden pénteken "PULYKA PÉNTEK" a Gallicoop Zrt. jóvoltából! Finom pulykahúsos receptekkel várlak benneteket jövő héten is! :)

2 megjegyzés:

  1. Ezt a két ételt készítem én is meglehetősen gyakran pulykából, a nyaklevest és a sült alsócombját, nagyon finom, rengeteg hús van rajta, kiadós. Aztán a milánói bordát, borda helyett rántott pulykamellel, és a tejszínes tárkonyos pulykamellcsíkokat rizzsel. Nálunk ezek jöttek be :-)
    Nyugodtan használd az ötleteimet, ha akarod, de kiváncsian várom, hátha mutatsz újat is, sok sikert a pulyka népszerűsítéséhez, abszolút egyetértek, mert egészséges sovány hús nagyon :-) :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek veled, Anikó, nagyon finom a pulykahús, és egészséges is. Rengeteg módon el lehet készíteni minden porcikáját. :) Jó tippeket adtál, és nekem is van még pár a tarsolyomban. :)

      Törlés