2019. április 9., kedd

Wok zöldségekkel rakott karajszeletek római tálban sütve

Dupla születésnapot ünnepeltünk, az ételmennyiség miatt a római tálat vettem elő. Sokkal omlósabbak, szaftosabbak a húsok ebben sütve, további előnye, hogy nem kell folyton nézegetni, kevergetni, nehogy leégjen. A karajszeleteket bőven megraktam zöldséggel és fűszerekkel. Mennyei lett a végeredmény.

Hozzávalók:
12 szelet sertéskaraj
2 csomag wok zöldség (2x350g)
2 fej lilahagyma
3 szelet szalonna kisütve
bors
oregánó
majoránna

A tetejére:
mustár
tejföl

A legelső tennivaló a római tál beáztatása. Hideg vízbe, fél órára. Utána megtörlöm, és kezdődhet a sütés.
A tál alját meglocsolom a szalonnazsír harmadával, aztán a zöldség harmadát belekanalazom. Erre jön 4 szelet hús, a lilahagyma, fűszerek, a maradék zsír fele. Ismét hús, lilahagyma, fűszerek, addig ismétlem a rétegeket, amíg el nem fogy minden hozzávaló.


Tejfölben elkeverem a mustárt - ízlés szerint. Nekem a 2 dl tejföl 1 evőkanál mustár keverék tökéletes.
Folyadékot nem öntök rá, enélkül is lesz bőven leve/szaftja. 
Ráteszem a római tálra a fedelét, és hideg sütőbe helyezem. 200 fokra begyújtom a sütőt, és legalább másfél órán át felé sem nézek. :) Ennyi idő alatt tökéletesen megpuhul-megpárolódik az étel. 


Párolt rizzsel és majonézes kukorica salátával tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése