Olyan szerencsém volt ma, hogy két kiadós eső között kisütött a nap pár pillanatra, és sikerült elfogadható képeket készíteni az ebédről. (Fényviszonyokat tekintve elfogadhatót.)
Villámebéd, éppen annyi idő alatt készült el a párolt rizs, amennyi idő alatt megfőtt a pörkölt. :)
Pörkölt zöldborsós rizzsel |
Hozzávalók a pörkölthöz:
50 dkg sertéscomb (ez volt itthon)
2 evőkanál olaj
pirospaprika
1 fej vöröshagyma
só
bors
A felhevített olajon üvegesre pirítom az apró kockákra vágott vöröshagymát, megszórom pirospaprikával, majd felöntöm 1 dl vízzel. A megmosott, feldarabolt húst a hagymára halmozom, sózom, borsozom, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Nagyjából 20 percig főzöm közepes lángon fedő alatt, majd az utolsó 10 percre leveszem róla a fedőt. Ezúttal szándékosan nem bő szafttal készült, épphogy volt leve.
Amíg a hús puhára főtt, elkészítettem a párolt rizst.
Hozzávalók körethez:
20 dkg rizs
10 dkg zöldborsó
1 evőkanál olaj
só
bors
Felforrósítom az olajat egy teflon serpenyőben, a megmosott rizst rászórom, és alaposan beleforgatom. Amikor minden rizsszem olajosan fénylik, felöntöm fél liter vízzel, sózom, borsozom, hozzáadom a zöldborsót, és fedő alatt, időnként megkavarva főzöm kb. 20 percig.
Tálaláskor vízbe mártott fagylaltos kanállal adagolom a tányérokra a borsós párolt rizst, és szedek mellé a pörköltből.
De guszta, nagyon szeretném:)
VálaszTörlésFincsiiii! ;)
VálaszTörlés