Ennek a süteménynek a neve és az ízvilága sokkal kifinomultabb, mint a megjelenése. Egy hónapja sütöttem ezt először. Marcsi blogjáték felhívása épp akkoriban jelent meg, mely szerint októberi terményekből kell alkotni valamit. Októberben már van gesztenye - lustáknak, mint én: a fagyasztóban, masszaként -, gondoltam, akkor ezzel kezdek valamit. Leveles tészta, meggybefőtt, és rum volt még otthon, ennyiből már össze lehet állítani egy süteményt. Az akkori fotómnak nyoma veszett a gépemen, ezért újra megsütöttem ma, hogy be tudjam küldeni a játékba.:))))
Rumos-gesztenyekrémes tekercs meggydarabokkal |
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
4 evőkanál rum
fél üveg magozott meggybefőtt
1 csomag leveles tészta (500g)
A leveles tésztát felengedés után kinyújtottam, a rummal elkevert gesztenyemasszával megkentem, meggydarabokkal kiraktam egy sort a tészta hosszabb oldalán, majd rétes módjára felcsavartam. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25 percig sütöttem. A tetejét nem pirítottam aranyszínűre, mint a rétesét, hanem meghagytam kissé sápadtnak. Aki szereti, megszórhatja porcukorral szeletelés után.
Egyszerű, gyors és nagyon finom lehet!
VálaszTörlés