Ha vasárnap, akkor rántott hús - ezúttal kis extrával. A nőnapi bonbonok készítése után maradt még túró, abból dobtam össze sós-fűszeres tölteléket a csirkemellhez, majd következett a panírozás, kisütés.
Nekem ízlett a zsebes csirke.:)
Zsebes csirkemell kapros túróval töltve... |
... avagy rántott hús extra :)) |
Hozzávalók:
csirkemell
túró
tejszín
só
bors
kapor
a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
A megmosott csirkemellfilékbe hosszú pengéjű, éles késsel zsebeket készítek, azaz mély nyílást a tölteléknek. Egy fakanál nyelét óvatosan mozgatva, nehogy kiszakadjon valahol a hús, kitágítom a zsebeket. A túrót krémesre keverem a tejszínnel, sózom, borsozom, kaprot adok hozzá, majd betöltöm a csirkemellekbe. A húsokat aztán a szokásos módon - liszt, tojás, zsemlemorzsa - bepanírozom, és forró olajban kisütöm. Köretként zöldborsókrémet tálaltam, de a krumplipüré, sült krumpli, zöldséges párolt rizs is illik hozzá.
Nagyon fincsi! Ha Zoltán meglátja rögtön kell készítenem:-)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, tömött zsebek az igaziak! ;-)))
VálaszTörlés