2014. március 18., kedd

Dulcsáca brownie

Oly sok mindent tettem már brownie-ba, speciel görögdinnyehéjból készített dzsemet, dulcsácát még nem. Egészen mostanáig. A végeredmény még engem is meglepett. A csokoládés tésztában teljesen puhára sültek az édes, szirupos dinnyehéj darabok. Akik kóstolták, tippeltek almára, ananászra az állaga és az íze alapján, dinnye eszükbe sem jutott. :)))
Érdekes és nagyon finom kísérlet volt. 
A görögdinnyehéj befőzéséhez a receptemet ITT találjátok. 
És most lássuk a brownie-t:

Dulcsáca brownie

Hozzávalók: 
15 dkg vaj
20 dkg étcsokoládé
14 dkg cukor
csipet só
1 cs. vanilincukor
4 tojás
10 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék
3-4 evőkanál görögdinnyehéj dulcsáca

Megolvasztom a vajat a darabokra tört csokival vízgőz felett, majd hozzáadom a cukrot, a sót és a vanilincukrot. Egyesével hozzákeverem a tojásokat, majd a lisztet és a kókuszreszeléket, végül a dulcsácát. 35x25 cm-s sütőpapíros tepsibe öntöm a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni. 
A sütőpapír segítségével kiveszem a tepsiből a sütit, hagyom kihűlni és megdermedni, majd négyzetekre vágom. Óvatosan leveszem a szeleteket a sütőpapírról, és tányérra/tálcára teszem. 
Illik hozzá a citrom vagy erdei gyümölcs fagyi tálaláskor, de magában is finom.

1 megjegyzés: