2017. január 4., szerda

Rumos zölddiós pohárkrém

Az ünnepekre rengeteg süteményt sütöttem, ezért a szilveszteri menühöz terveztem egy gyors pohárkrémet. Egyszerű, mint a faék, de nagyon finom, és laktató. 



Hozzávalók 4 pohárhoz:
4 dl zsíros (35%-os) tejszín
2 tasak habfixáló
fél üvegházi, rumos zölddió befőtt
piskótamorzsa/kekszmorzsa/darált dió vagy mandula

4 borospoharat szárazra törölve előkészítek. A tejszínt a fixálóval kemény habbá verem. 
A zölddió befőttet leszűröm, és negyedekbe vágom a diókat. Ha akad benne 1-1 kis csontos rész, azt kidobom, nem kell.
Száraz piskótatésztát elmorzsolok, vagy kekszet török apró darabokra, de tökéletes a darált dió vagy mandula is.
A poharakba rétegezem a hozzávalókat. Piskótamorzsa, zölddió, tejszín, morzsa, dió, tejszín - és a tetejére ismét morzsa plusz egy negyed darabka dió.
2-3 órára hűtőbe teszem, onnan tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése