2017. december 12., kedd

Téli Fagyi Kávézó-Bisztró, Miskolc

Miskolc belvárosában, a színház melletti hangulatos kis utcában találtam arra a helyre, amely a törzshelyemmé vált, ahová szívesen betérek újra meg újra. 
Téli Fagyi Kávézó-Bisztró és még valami... - áll a cégtáblán. Ez a valami a kiváló minőségű termékekből, a kedves, jó humorú, vendégcentrikus szakemberekből, az otthonos légkörből, és sok szeretetből áll össze.


A legelső belépéskor azonnal éreztem, itt jó lesz. És ez az érzés ugyanúgy szétárad bennem azóta is, akárhányszor megérkezem. A berendezés kellemes, kuckós, az ablakban könyvek, a székeken színes párnák. A galérián és a lenti részen egyaránt szívesen üldögélek. Barátnővel, munkamegbeszélésen, egyedül, akárkivel.



A süteménykínálat a cukrászdák bőséges, csupa szín, csupa hab illúziója helyett a minőséget célozza meg. 4-5 féle, kézműves édesség érkezik frissen minden délelőtt a sajóládi Choko Sanel manufaktúrából. Tortaszeletek, sütemények, muffinok, kekszek - nincs két egyforma nap a kínálatot illetően.



Természetesen a névadó, a téli fagyi is kapható a kávézóban. Azt a gyerekkori, műanyag ízű előrecsomagoltat hamar elfelejti, aki itt megkóstolja az igazit. A tölcséreket természetes anyagokkal színezi a Choko Sanel, a krém pedig párizsi krém, valódi csokoládéval. Télen kapható sütőtökös téli fagyi is, sőt, más ízekkel is kísérletezik a cukrászat. Egy nem változik: a kiváló minőség.


Forró csokoládéból hatalmas a választék. A képen fehér forró csoki és kókuszos forró csokik láthatóak. Bármilyen fűszerezéssel kérhetjük, a pillecukros, fahéjas, kardamomos díszítés-ízesítés nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem nagyon finom.


Kávéból, cappuccinóból a Bellini Top termékeit kínálja a kávézó. Jómagam nem kávézom, ám az egyik barátnőm igen. Elmondása szerint a legfinomabb kávékat itt fogyasztja.


A forró csokoládéhoz, vagy a habos kakaóhoz kekszeket is választhatunk. Csokoládés, mandulás, gyömbéres - s megannyi ínycsiklandó íz, nehéz megállni, hogy csupán 1-2 kekszet kérjünk, s ne többet.


Tearajongók bio teákat is találnak a kínálatban, fantasztikus ízekben. Az áfonyás-bodzás teát kóstoltam, bátran ajánlom fogyasztásra másoknak is. Különleges, finom. Termelői méz, édesítő, cukor egyaránt választható hozzá, csakúgy, mint a citrom.


Reggelire, vagy napközbeni éhségcsillapításra szintén kínál megoldást a kávézó. Hideg és meleg szendvics, croissant, s számos csábító falat készül el pillanatok alatt, a vendég kívánsága szerint. A képen látható sokmagvas, barna zsemlés, sajtos-sonkás szendvics a reggelim volt nemrég. Kézműves pékségből kerül a Téli Fagyiba a pékáru. A zöldségek szintén frissek voltak, ízletesek, roppanósak.


Említettem, hogy a sajóládi Choko Sanel süteményeit kóstolhatjuk a Téli Fagyiban. Sok finomságot kipróbáltam már, igyekszem mindig mást választani, ezért nem tudok kedvencet megjelölni. Mindegyik tökéletes, friss.

Ez egy barackos-csokoládés szelet, párizsi krémmel a csokoládés tésztalapok között.


Isler. Másképp, máshogyan - finoman.


Csokoládés mignon. A bevonata nem a másutt megszokott, a nyelvet a szájpadláshoz ragasztó cukros csiriz. Ez is édes, de nem domináns, inkább a vékony tésztalapok közötti jó minőségű, vastag csokoládékrém érvényesül.


Túrós unicornis muffin színes cukorgyöngyökkel díszítve. A krém habkönnyű, nem túl édes, a tészta csokoládés, szaftos, igazi cukrászremek.


Gyömbéres, mézes, advent idején egyszerűen enni kell belőle. Muszáj. 


Túrós-nutellás szelet. A tetején pillecukor díszítés, és egy kis piros szórócukor. Elegáns, könnyű, harmóniában van a két íz a csokoládés tésztával. Pont jó. Pont így jó.


Gondoltam, a hónapok óta tartó sütemény&forró csokoládé kóstolgatás után műfajt váltok: koktélt kérek. A kedvencemet választottam, a Pina Colada koktélt. Kókusz, ananász, fehér rum... Imádom. A Téli Fagyiban ezt is kiválóan készítik. 



A répatortát is érdemes megkóstolni, piros bogyós gyümölcsökből készült teával kísérve mennyei. 



Akár miskolci vagy, akár vendégként jársz a városban, a Téli Fagyiba mindenképp térj be. A Déryné utcába menj, hétfőtől péntekig, illetve szombaton 7-21 óra között. Vasárnap pihennek az alkotók, nincs nyitva az üzlet - kivéve a régiségvásár napját, minden hónap első vasárnapját. Ekkor 8-13 óra között kinyitnak a vendégek kedvéért.
És valóban szeretik a betérőket. Itt nem csak egy szükséges rossz vagy, aki a bankjegyek másik végét fogja. Kíváncsiak rád, a tulajdonos testvér trió szeret beszélgetni a vendégekkel. Alapanyagokról, a felszolgált ételről-italról, az időjárásról, bármiről. Jó itt lenni.
Ez a Téli Fagyi. Kávézó&Bisztró, és még valami... Ezért a valamiért érdemes hozzájuk visszatérni. Újra meg újra. 
A Facebookon itt találod őket: Téli Fagyi, a honlapot pedig itt: Téli Fagyi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése