2018. április 10., kedd

Desszertem Cukrászműhely és Kávézó, Miskolc

A Dining Guide Étteremkalauz idei kiadványába 65 cukrászda került be. A TOP10-ben helyet kapott a miskolci Desszertem is. Meglátogattuk, kóstoltunk. 

Egy mondatban: Párizs hangulata és íze a borsodi megyeszékhelyen. 
Bővebben: a cukrászda belső kialakítása romantikus-rusztikus, az édességkínálat a franciákra jellemző könnyed eleganciát idézi. Gyönyörűek a sütemények (és a pohárkrémek, puncsok, forrócsokik, kekszek is), változatosak, színesek - és természetesek. Valódi csokoládé, igazi gyümölcsök - semmi műanyag.

"Minden illat, minden aroma, minden alkotórész minden fűszer egy dobozba zárt világ. Éghajlatok, tájak, földrészek öreg mesélői, akik hosszú utat tettek meg azért, hogy végül egy falat boldogságban teljesítsék úti-céljukat." (desszertem.hu)


A színház mellett könnyű megtalálni, kellemes időben terasz jellegű kiülős résszel növelhető a vendégek részére az asztalok száma. 


Minden napszakban hangulatos a belső tér, a provence-i életérzést árasztó kialakításnak köszönhetően.



Pozitívum, hogy nem fehér cukor kerül az asztalokra.


A pultban minden édes csoda kapható, ami szem-szájnak ingere. A választás nehéz.



Amiket eddig kóstoltunk:


Tejcsokoládés-karamellás mousse

Pisztáciás sajttorta

Répatorta

Málnás pite

Biztos, hogy ide még visszajövünk. Jó ízű, kiváló minőségű süteményeket kaptunk, a kiszolgálás gyors és kedves, a hely hangulata remek. Végig fogjuk kóstolni a választékot. Többes számban írom, hiszen kedves barátnőm a kísérőm a gasztro túrákon.

Update:
Visszamentünk. Többször is. :)

A fagylalt szezon kezdetével teszteltük azt is. A körtés-joghurtos nagyon ízlett, a kép távolabbi felén levendulás őszibarack fagyit rejt a kis tálka, a barátnőm szerint isteni volt. Mérlegen !!! mérik a tálkákba az 5 dekás adagot, hajszálpontosan. A fagyik gluténmentesek, igazi gyümölcsökből, valódi tejjel, nincs bennük műanyag. 




A passiógyümölcsös kókuszkockára nagyon kíváncsi voltam. Imádok mindent, ami kókuszos, ez pedig olyan csábító volt, kevés tésztával, krémesen... Ajánlom, hogy tegyetek vele egy próbát, ha arra jártok, megéri.


Pisztácia fagyi és madagaszkári csokoládés szelet. Két remekmű. Rá fogok szokni mindkettőre. :)


A madagaszkári csokoládés szelet belülről. Most, a képet nézve újra elfogadnék egyet, egyszerűen tökéletes.

Vérnarancs fagyi

Sós karamell mousse vanília fagylalttal



Fogom még bővíteni a képes beszámolót, hiszen rendszeres vendégei lettünk  Desszertemnek. 

2 megjegyzés:

  1. Szuper, annyira örülök, hogy nem csak Budapesten vannak ilyen szuper kis cukik, hanem már pl. Miskolcon is, remélem hamarosan sokkal több is lesz. A sütik csodásan néznek ki :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anikó, abszolút igazad van. Tényleg jó, hogy egyre több városban nyitnak új helyek, igényesen, európai színvonalon - megfizethető árakkal.

      Törlés