2018. április 10., kedd

Pizza, Kávé, Világbéke - Miskolc

Régóta készültünk "a pizzáshoz". A végső lökést az adta meg, hogy az Év Street Food helye lett a Dining Guide Étteremkalauz 2018-as kiadványában.
Az encsi "Anyukám Mondta" étterem tulajdonosai elhozták Miskolcra "Pizza, Kávé, Világbéke" néven a hamisítatlan olasz pizza luxusát. A készítés módját, az ízeket, alapanyagokat tekintve semmi köze azokhoz a pizzákhoz, amelyeket bárhonnan házhoz rendelhetünk, vagy fagyasztva vásárolhatunk. EZ pizza.
Olasz pizzalisztből, zempléni vízből, bivalytejes mozzarellával, friss fűszerekkel, pármai sonkával, és még sok mással.

A Miskolci Nemzeti Színház szomszédságában pizzázhatunk egy jót, ha úgy tartja kedvünk.





Ahogyan a tészta és az elkészítés módja, úgy a feltétek is különlegesek. A választék: margherita, sonkás, magyaros, vega, sütőtökös, sonkás-gombás, fügés, töltött, négysajtos, juhtúrós.
A pultból kiválasztod, mit kérsz, s bár pár percet várni kell, míg megsütik frissen, ott helyben, hidd el, megéri várni.
Kérheted elvitelre is, hogy otthon süsd meg magadnak, és forrón ehesd, amikor szeretnéd.



A sütőtökös és a juhtúrós-krumplis mellett döntöttünk.  Mivel 1-1 szelet hatalmas, kettévágattuk, így többet tudtunk kóstolni. Választottunk, és pár perc alatt megsütötték, amit kértünk. 



A krumplival, juhtúróval, kaporral ízesített mindkettőnk kedvence lett. A barátnőmmel egybehangzóan állítjuk, ilyen finomat még életünkben nem ettünk. Az ízlésemhez képest ugyan picit sós, de ezt betudtam a juhtúró alapízének.
A sütőtök a sonkával szintén egy csoda. Sosem jutott volna eszembe ezt a kettőt együtt pizzafeltétként tálalni, ám szerencsére a Dudás testvérek kreatívabbak nálam, és bevállalták az étlapra.

Még egy jó kávé is belefért az időnkbe. 

Újabb látogatást tervezek, hiszen már kapható náluk a sok, csodálatos, "világbékés" fagylalt, és még annyi pizza vár felfedezésre!

2 megjegyzés: