2012. november 22., csütörtök

Kolbászos zöldborsópörkölt

A régi szomszédasszonyom egy varázsló. Nem írom, hogy boszorkány, mer' az azért mégse, de képes csodát tenni. Hó végén, amikor már szinte üres a kasszájuk, a semmiből is képes ínycsiklandó ebédet főzni a családjának. Tőle hallottam életemben először a tejfölös zöldborsópörköltről. Ma eszembe jutott, hogy évek óta halogatom a kipróbálását, így hát a tettek mezejére léptem. Annyit változtattam a szomszédasszony receptjén, hogy a tejfölt kihagytam belőle, és kolbásszal dúsítottam. 
Nagyon finom lett!!

Kolbászos zöldborsópörkölt


Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
pirospaprika 
2 evőkanál olaj
1 kg zöldborsó
fél pár füstölt kolbász
bors
bazsalikom
majoránna

Az olajat felforrósítom egy teflon edényben, és a felaprított vöröshagymát üvegesre pirítom benne. Megszórom pirospaprikával, és felöntöm 2 dl vízzel. Hozzáadom a zöldborsót és a kolbászt, és öntök még hozzá annyi vizet, amennyi épphogy ellepi. Sózom, borsozom, meghintem a fűszerekkel, és 10 perc alatt készre főzöm.
Nokedli illik hozzá köretként.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom a zöldborsó így elkészítve én tejfölösen szoktam. Látod ritkán jársz a blogomon, mert én ezt már nagyon régen,sőt több formában is elkészítettem.Takarékos és igen finom tud lenni!

    VálaszTörlés
  2. Éva, a blogokban többnyire sütireceptet keresek, nálad is azokat szoktam böngészni.:)
    Valóban finom a zöldborsópörkölt, felvettem az étlapra.:))

    VálaszTörlés
  3. Guszta! Kevés pénz kreatívvá tesz. Nekem vannak hó végi variációk és most is az van. Készítettem egy tortát rendelésre a maradékokból kijött egy torta nekünk úgy hogy csak egy öt tojásos piskótát kellett sütnöm! :) Nem soká jön a blogokon! :) Zöldborsó pörköltet még nem készítettem de kifogom próbálni! :)

    VálaszTörlés