2013. június 7., péntek

Rakott cukkini

Az esős, nyár eleji napokon is jól esik a friss, roppanós cukkini. Nagyon szeretem rántva, zöldségfasírtként, krémlevesnek, és rizzsel-hússal rétegezve is. A kedvenc rakott cukkinim így készül: 

Rakott cukkini - itt még a tepsiben


Hozzávalók:
3 db nagyobb cukkini
50 dkg darált hús
20 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
bors
pirospaprika
majoránna
rozmaring
2 dl tejszín
15 dkg reszelt sajt

olaj a cukkinis sütéséhez

A cukkiniket megmosom, fél centi vastag karikákra szeletelem, és olajban megsütöm mindkét oldalukat. Egy tálban félreteszem őket.
A rizst megpárolom adok hozzá egy kis rozmaringot és sót. A darált húst 2-3 evőkanál olajon saját levében megpárolom, apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, majoránnát, pirospaprikát keverek bele, aztán felöntöm a tejszínnel.
Egy 35x25 cm-s tepsit vékonyan kiolajozok, egy réteg cukkinit rakosgatok bele, erre kanalazom a tejszínes darált húst, majd a rizst. A legfelső réteg cukkini karikákból áll, erre jön a reszelt sajt.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig sütöm. Amikor a reszelt sajt megolvad a tetején, ki lehet kapcsolni a sütőt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése