2013. június 8., szombat

Tökfőzelék

A tök manapság már megterem a magyar kiskertekben, ám azt kevesen tudják, hogy Amerikából származik, a XVI. század spanyol és portugál utazóinak köszönhetően ismerte meg Európa. 
Többnyire főzeléket készítek belőle, kaporral és tejszínnel, a tetején füstölt virslivel/kolbásszal.   

Tökfőzelék

Hozzávalók:
1 kg gyalult tök
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
pirospaprika
1 csokor kapor

A felhevített olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, pirospaprikát szórok rá, és a tököt beleteszem, megsózom. Fedő alatt, a saját levében puhára párolom, kaporral ízesítem. Felöntöm a tejszínnel, egyet forralok rajta, s már kész is.
Sült virslivel, kolbásszal vagy tükörtojással tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése