2014. június 25., szerda

A világ legfinomabb palacsintája

Több palacsintatésztát kipróbáltam életemben, és a sok finom között ráleltem a világbajnokra. A neten keresgéltem, és ehhez a recepthez legalább száz dicsérő hozzászólás érkezett. Ennyi ember nem tévedhet, gondoltam. Dupla adag tésztát kevertem be, és kitaláltam hozzá egy selymes, finom krémet töltelékként.



Hozzávalók 30 darabhoz:
40 dkg liszt
4 tojás
6 dl tej
4 dl szénsavas ásványvíz
2 csipet só
1,5 dl olaj

Egy kis fazékban alaposan, csomómentesre dolgozom a hozzávalókat. Megforrósítok egy közepes méretű serpenyőt, és amikor forró, pár csepp olajjal kikenem. 3/4 merőkanál tészta = 1 db palacsinta arányokkal megsütöm a 30 db palacsintát. 
A jó tésztán kívül az a finom palacsinta titka, hogy vékonyat kell belőle sütni. Az egyik oldalát alaposan átsütni, máskülönben megfordításkor szakad-folyik. Ugyanakkor nem szabad túlsütni, mert akkor meg darabokra esik átfordításkor. Megtanulható a technika, egy kis gyakorlás kell hozzá csupán. :)

Töltelék: 
3 dl tej
1 tasak tejszín ízű pudingpor
1 evőkanál cukor
5 dkg vaj

A tejből, pudingporból, cukorból sűrű pudingot főzök, majd lehúzom a tűzről, és hozzákeverem a vajat.
Megtöltöm a palacsintákat: 1-1 teáskanál krémet teszek mindegyikre, és feltekerem mindet. 

A recept forrása: mindmegette.hu .

1 megjegyzés: