2016. augusztus 24., szerda

Őszibarack dzsem

Kertünk gazdag őszibarack terméséből jutott dzsemnek is rengeteg. Mézédes, ezért kevés cukorral főztem. A barack fajtájától és egyéni ízléstől függően nyugodtan lehet emelni az édesség mértékét.
Egy kilóra számítva listázom a hozzávalókat.



Hozzávalók: 
1 kg őszibarack
20 dkg cukor
1 tasak lekvárhoz való zselésítő-tartósító

Az őszibarackot megmosom, magozom, ahol kell, a hibás részeket kivágom belőle. Héjastól ledarálom. Fazékba teszem, a zselésítőt jól eldolgozom benne, és felforralom. Hozzáadom a cukrot, további 5 perc forralás után forrón üvegekbe szedem, és azonnal lezárom.
Fejtetőre állítást és dunsztolást nem igényel a zselé miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése