2016. augusztus 24., szerda

Szilvadzsem

Szilvafánk ontja a gyönyörű gyümölcsöket, egy hatalmas adagból már főztem is dzsemet. A többi is szedhető nemsokára, abból befőtt lesz. A kajszi után a szilva a másik kedvencem, sokoldalúan felhasználható a belőle készült dzsem vagy lekvár. Télen rengeteg süteményhez fel lehet használni, és fánkhoz, palacsintába, öntetként, gombóchoz, és a sor végtelen. 
Lássuk hát, egy kilóhoz mi szükséges.



Hozzávalók:
1 kg szilva
20 dkg cukor
1 tasak lekvárhoz való zselésítő-tartósító

A megmosott szilvát kimagozom, ledarálom, és felteszem főni. Még az elején összekeverem a zselésítővel, aztán megvárom, míg felforr. Ekkor öntöm hozzá a cukrot. Még 5 perc forrás, utána azonnal mehet üvegekbe, amiket azonnal le kell zárni.
Hűlés után irány a kamrapolc, se dunszt, se forgatás nem kell a zselé miatt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése