2016. szeptember 7., szerda

Dinnyehéjas-kakaós Pavlova

Maradék tojásfehérjéből érdemes Pavlovát készíteni, kiváló desszert ünnepre, vendégvárónak, vagy csak úgy, a magunk kedvére. A variációk száma végtelen, bárhogyan ízesíthetjük. Ez most görögdinnyehéjjal és kakaóval készült.






Hozzávalók:
8 tojásfehérje
50 dkg porcukor (vagy PorXukor)
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál tejszínes pudingpor
1 teáskanál vaníliakivonat

A tetejére:
6 dl tejszín
2 csomag habfixáló
1 evőkanál cukormentes kakaópor
1 kis üveg házi dulcsáca (görögdinnyehéj befőtt)

A sütőt előmelegítem 150 fokra.
A tojásfehérjéket a citromlével könnyű habbá verem, aztán kanalanként adagolva a porcukrot fényes, sima habbá verem. Az utolsó kanál porcukorral adom hozzá a pudingport, és óvatosan forgatom a masszához, hogy ne törjem össze. 
Sütőpapírra rajzolok egy kört - egy nagyobb tányért használtam a művelethez, de tortaformát is körbe lehet rajzolni -, és rákanalazom a habcsókmasszát. A sütő hőfokát visszaveszem 110 fokra, és 60-70 percig sütöm-szárítom benne a tortát, majd a kikapcsolt sütőben hagyom kihűlni.
A tejszínt negyedórára fagyasztóba teszem, hozzáadok 1 evőkanál cukormentes kakaóport, majd kemény habbá verem, két csomag habfixálót is hozzáadok a biztonság kedvéért. A tejszínhabot a habcsóktortára halmozom, és a megszórom a lecsepegtetett dinnyehéj-befőtt darabokkal.
Tálalásig hűtőbe teszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése