2016. szeptember 7., szerda

Szederleves főzés nélkül

Hideg gyümölcsleves főzés nélkül? Ez a háziasszonyok álma a nyári forróságban. Ugyan ma már szeptembert írunk, ám 30 fok körüli a hőmérséklet odakinn - jólesik most ez a szederleves. 



Hozzávalók:
30-40 dkg szeder
2 nagy doboz natúr joghurt (450 g x 2)
3 dl víz
ízlés szerint édesítő vagy cukor

A szedret leturmixolom, felöntöm vízzel, és átengedem egy szitán, hogy a magoktól mentesítsem.
Hozzáadom a joghurtot, az édesítőt, és simára keverem.
Legalább 2 órára hűtőbe teszem, hogy hidegen tudjam tálalni. 
Tipp 1.: Lehet több vízzel és kevesebb joghurttal is készíteni, az a lényeg, hogy ne szedres joghurt legyen belőle, hanem annál hígabb, bővebb levű étel. 
Tipp 2. : Tálaláskor minden tányérba tehetünk 2-3 szem szedret (én mindet leturmixoltam, mire eszembe jutott, hogy a dekorálásra nem hagytam egy szemet sem), és/vagy tejszínhabrózsákat a tetejére. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése