2016. szeptember 1., csütörtök

Kapros juhtúrós palacsinta

Maradék juhtúróhoz kutattam az interneten valami egyszerű recept után, és ez nyerte el legjobban a tetszésem. Zöldségleves után kiváló második fogásnak bizonyult: a duplán sült, sósan töltött palacsinta meglehetősen laktató étel. :)



Hozzávalók:
10 db palacsinta (recept itt )
35 dkg juhtúró
3 dl tejföl
1 tojás
1 tojássárgája
5 dkg füstölt szalonna
1 csokor friss kapor
3 dkg vaj
őrölt bors


Palacsintát sütök a szokásos módon A világ legfinomabb palacsintája receptemből. Ehhez a juhtúrós főételhez elég 10 darab, de ugyanúgy megsütöm a 30 darabot, mint máskor. A többi jó lesz másnap desszertnek egy kis lekvárral vagy kakaóval.
Szóval, 10 palacsinta. 
A juhtúrót a tejföl felével krémesre keverem, beleszórom ízlés szerinti mennyiségben a borsot. 
A füstölt szalonnát apró kockákra vágva megsütöm, üvegesre, és a zsírján megfonnyasztom a friss kapor felét. Ezt az egészet a juhtúrós krémbe keverem. 
Megtöltöm a palacsintákat, mindegyiket négybe hajtom, és kivajazott tűzálló jénai edénybe teszem.



Az egyetlen tojásfehérjéből habot verek. A megmaradt tejfölben elkeverem a 2 tojássárgáját, a kapor másik felét, némi borsot, és ízlés szerint sót. Óvatosan beleforgatom a tojásfehérjéből vert habot is.
A tejfölös masszával bevonom a palacsintákat, hogy mindenhová jusson belőle.


Kevés olvasztott vajjal meglocsolom a tetejét, és 180 fokos, előmelegített sütőben 8-10 percig sütöm, amíg meg nem pirul a teteje. 


Sütés után, azonnal tálalom, mert forrón a legfinomabb. 


A juhtúró sóssága miatt a tölteléket nem sóztam pluszban, de kóstoljátok meg, és igény szerint lehet pótolni, ha szükségét érzitek. 
Ezt az ételt itt találtam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése