2013. szeptember 5., csütörtök

Rozmaringos körtelekvár

Az üvegbe zárt nyár következő darabja a kamrámban a körtelekvár, némi rozmaringgal megbolondítva. Bonbontöltelék, süteményízesítő lesz belőle télen, kerül a palacsintába is belőle, még talán fagylaltba is jut. :)

Ilyen volt...

... kissé átalakult...

... és ez lett belőle. :))

Hozzávalók:
körte
cukor
rozmaring

A meghámozott, magházától megszabadított, feldarabolt körtét megmosom és lemérem. Kilónként 10 dkg cukrot szórok hozzá, és felteszem főni. Teljesen pépesre főzöm, a vizet elpárologtatva róla. Akkor van kész, amikor nehezen lehet kavarni, annyira sűrű. Ekkor annyi teáskanál rozmaringot keverek bele, ahány kiló volt a darabolt körte. Alaposan megkavarom, majd üvegekbe töltöm, s azonnal lezárom. A tetejére állítom az összes üveget pár perce, majd visszafordítva mennek a száraz dunsztba, ott fognak teljesen kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése