2013. november 8., péntek

Csípős-birsalmás csirkecomb

Gyümölcs, csípős fűszerek, hús = pikáns ebéd. Kóstolás után az volt az egyöntetű véleményünk: kicsit szokatlan, de jóóóóóóóó! :) A fűszeres páctól a csirke omlósan puha lett, szinte levált a csontról. A birs és az alma leve a chili-bors párossal karakteres, harmonikus ízt adott az ételnek.

Csípős-birsalmás csirkecomb

Hozzávalók:
8-10 db csirke felső és alsó comb vegyesen
4 nagy birsalma
4 nagy alma

A páchoz:
2 nagy fej vöröshagyma
chilipor
bors
petrezselyem
bazsalikom
ketchup
olaj

2-2 teáskanál chiliport, borsot, sót, petrezselymet, bazsalikomot egy kis tálban összekeverek, és amennyi olajtól híg massza lesz, annyival elkeverem. Teszek bele 1 evőkanál ketchupot, és a csirkék bőre alá 1-1 kanálla teszek, úgy, hogy ne folyjon ki. Egy mély tálalját kibélelem a felkarikázott hagyma felével, ráfektetem a csirkehúst, majd a maradék páclével alaposan bekenem őket kívülről, rájuk halmozom a maradék hagymát, alufóliával lefedem a tálat, s két órára félreteszem.
Egy 25x35 cm-s tepsit két evőkanál olajjal vékonyan kikenek. Az almát és a birsalmát megmosom, magházától megszabadítom, s héjával együtt cikkekre szeletelem.
Az alma és a birsalma felét a tepsibe rakosgatom, erre jön a csirkehús. A tetejére vegyesen jön az alma, birsalma másik fele, és a pácoláshoz használt hagymaszeletek. A pácoló tálból a páclé maradékát is a húsra kanalazom, egy dl vízzel felöntöm, s lefóliázva egy órán át sütöm.
Köretként krumplipürét készítek mellé. Most nem volt itthon tejfölöm, ezért a krumplit vajjal és sóval törtem meg, után petrezselymet adtam hozzá, és annyi tejet, hogy a robotgép segítségével habosra tudjam keverni.
Fagylaltos kanállal csinos kis gombócokat lehet formázni a püréből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése