2016. december 2., péntek

Baconben sült pulykamáj

"PULYKA PÉNTEK"  5. recept

Újabb májas recept, ezúttal hidegtálhoz: vendégváró falatok. A pulyka jegyében. :) A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. felkérésére pulykahúsból készítek ételeket: karácsonyig minden pénteken közzéteszek egy vagy két receptet a blogomban "PULYKA PÉNTEK" név alatt. 
A Gallicoop bőven ellát hússal. Nagyon jó minőségű, szép alapanyagokat kaptam, és házhoz is szállították. Egyszerű ételekre számíthattok tőlem, amelyek könnyen elkészíthetőek, és táplálóak egy család számára. Izgalmas kihívás felkérésre főzni, azzal együtt, hogy szabad kezet kaptam. 



Hozzávalók:
pulykamáj
bacon (ha ínyenc vagy, akkor füstölt)
olívaolaj

(Az adag attól függ, mekkora vendégsereget vársz.) A pulykamájakat megmosom, és mindet 3-4 darabra vágom. 1-1 csík bacont tekerek 1-1 darabka májra, és minden oldalukat pirosra sütöm egy kevés (4-5 evőkanál) olívaolajon. Papírtörlőre szedem, és hagyom kihűlni. Fűszert azért nem írtam, mert a bacon kicsit sós, ha füstöltet használsz, az meg pláne, és ennyi íz elég is. 




Franciasaláta mellé tálaltam fel. A vendégséget megelőző napon mindkettő elkészíthető, így aznap nincs sem ételszag, sem fáradt háziasszony, csak finom falatok és üde vendéglátó. :)



Ne feledjétek: Rubin Konyhájában karácsonyig minden pénteken "PULYKA PÉNTEK" a Gallicoop Zrt. jóvoltából! Finom pulykahúsos receptekkel várlak benneteket jövő héten is! :)

1 megjegyzés:

  1. hú, de jó néz ki, kipróbálom így a májat. Ha már jó receptek, a lidlkonyha oldalán is akad pár, megér egy pillantást

    VálaszTörlés