2016. december 16., péntek

Tejszínes-gombás pulykamell ragu

"PULYKA PÉNTEK"  7. recept

Ismét péntek, tehát húsos étellel rukkolok elő. A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. felkérésére pulykahúsból készítek ételeket: karácsonyig minden pénteken közzéteszek egy vagy két receptet a blogomban "PULYKA PÉNTEK" név alatt. 
A Gallicoop bőven ellát hússal. Nagyon jó minőségű, szép alapanyagokat kaptam, és házhoz is szállították. Egyszerű ételekre számíthattok tőlem, amelyek könnyen elkészíthetőek, és táplálóak egy család számára. Izgalmas kihívás felkérésre főzni, azzal együtt, hogy szabad kezet kaptam.




Hozzávalók:
60 dkg pulykamell 
30 dkg (mirelit) gomba
2 evőkanál olívaolaj
pirospaprika
őrölt fekete bors
majoránna
tárkony
2 dl zsíros tejszín

A húst megmosom, kockákra vágom, nagyjából akkorára, amekkorák a gombaszeletek. Megforrósítom egy teflon lábasban az olajat, és fehéredésig pirítom benne a húst. Meghintem pirospaprikával, hozzáadom a gombát. Felöntöm 2 deci vízzel. Puhára főzöm az egészet - nagyjából 30 perc alatt. Ízlés szerint fűszerezem: só, bors, 2 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál tárkony. Felöntöm a tejszínnel, felforralom, és már kész is. 
Petrezselymes rizzsel tálalom. 



Ne feledjétek: Rubin Konyhájában karácsonyig minden pénteken "PULYKA PÉNTEK" a Gallicoop Zrt. jóvoltából! Finom pulykahúsos receptekkel várlak benneteket jövő héten is! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése