Az ezerarcú, megunhatatlan, örök almás sütemény ezúttal rétesnek öltözött. Egészen pontosan: vajas tésztába. A birsalmasajt készítésekor két, szép gyümölcsöt meghagytam, a rétes töltelékébe szántam őket. A birsalma pikánssá teszi a mézes-fahéjas almatölteléket.
Almás-birsalmás rétes |
Hozzávalók:
1 csomag mirelit leveles tészta (500g)
4 db alma
2 db birsalma
1 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál darált dió (vagy búzadara)
Az almákat és a birsalmákat meghámozom, lereszelem, és megpárolom, a mézzel és a fahéjjal összekeverem, ezzel a töltelék el is készült.
A felengedett leveles tésztát téglalap alakúra kinyújtom, meghintem a dióval (vagy búzadarával), és a hosszabb oldalára halmozom az almatölteléket úgy, hogy a rövidebb oldalakon 1,5-1,5 cm szabadon maradjon, ezeket be is hajtom, majd feltekerem a tésztát.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
A klasszikus rétestésztát nem szívesen használom süteményekhez, az én ízlésemnek száraz, íztelen. A vajas tészta a jolly jokerem.:)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése