2012. október 9., kedd

Zöldborsófőzelék

Ősz ide vagy oda, zöldborsófőzelékre vágytam. Csak úgy á lá natúr, tükörtojás, sült kolbász, és egyebek nélkül. Persze, aki szereti, feltétlenül tegyen rá feltétet! :)


Zöldborsófőzelék


Hozzávalók:
1 kg zöldborsó
4 dkg vaj
petrezselyem
cukor
egy csipet szódabikarbóna
víz
tej

A zöldborsót a vajon, fedő alatt megpárolom, megszórom petrezselyemmel, cukorral, és hozzáadok egy csipetnyi szódabikarbónát, hogy szép színű főzelékem legyen a végén. Előbb vízzel, majd tejjel felengedem, és még pár percig főzöm. Bármilyen feltét illik hozzá: fasírt, tükörtojás, sült kolbász vagy virsli, burgonyakrokett. 
Igen, kihagytam a lisztet, és nem véletlenül. Sem a habarás, sem a rántás ízét nem szeretem, nekem egy étel ne legyen liszt ízű. 





4 megjegyzés:

  1. tutira jól néz ki és gondolom az íze is legalább olyan jó!!!:))

    VálaszTörlés
  2. a nagyobbik fiam kedvence a borsófőzelék. Bár én nem éppen így főzöm, de neki mindenhogyan finom lenne.

    VálaszTörlés
  3. Erzsébet, tényleg nagyon finom volt! :))

    Marisz, ezt a receptet egy régi szakácskönyvből tanultam, de ahány ház, annyi szokás.:)) Nekem is nagy kedvencem a zöldborsó. :)

    VálaszTörlés