2013. május 21., kedd

Vaníliapudingos kiflik

Pünkösdre sütöttem ezt az egyszerű, ízletes és olcsó süteményt. 


Hozzávalók:
2x275 g leveles tészta
3 dl tej
1 csomag vaníliás puding
1 evőkanál cukor

a kenéshez 1 egész tojás

a szóráshoz porcukor

A pudingporból, a cukorból és a tejből sűrű krémet főzök, és teljesen (!!) kihűtöm.
A tésztákat (Lidl-ben vásároltam), egyesével kiveszem a csomagolásból, lehúzom róluk a papírt, és gyúródeszkára teszem őket egymás mellé. Nem nyújtom, pont megfelelő a vastagsága. Egy pohárral vagy kerek sütiszaggatóval köröket szaggatok a tésztából úgy, hogy minél kevesebb legyen a leeső maradék.
A körök közepébe 1-1 kiskanál pudingot teszek, aztán félbehajtom őket, és lenyomkodom a széleket. Egy egész tojást ecsettel elkeverek, és megkenem vele a kifliket.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatom a kifliket, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt aranysárgára sütöm őket. 25 db-ra elég ez a tésztamennyiség.
Tálaláskor porcukorral megszórom.
Másnap is puha, könnyű maradt, nagyon ízlett. Azt hiszem, máskor is sütök ilyet, esetleg más ízben. :)

(A szaggatáskor lehulló részeket lazán összegyúrtam, egy centi vastag, szögletes formára kinyújtottam, lekentem tojással, megszórtam sóval és köménymaggal, majd ujjnyi csíkokra vágva megsütöttem. 15 db lett belőle, fotó nem készült. :)) )

A konyhaszekrényben találtam egy hasznos kis eszközt, fogalmam sincs, mikor és melyikünk hozta haza. A Tupperware Töltike nevű termékére erősen hasonlít, bár szerintem ez nem tupperes. 


A lényeg, hogy megkönnyítette a dolgomat, a kiszaggatott kör alakú tésztadarabokat ráhelyeztem, bele a pudingot, és összezártam az eszközt. A sokadik darabnál kicsit lisztezni kellett, hogy jól zárjon, és ne ragadjon rá a tészta. 

2 megjegyzés:

  1. Jópofa, ötletes és tényleg könnyű, egyszerű és olcsó, vittem is a receptet:-)))
    KI a fene akar mindig komplikált sütiket készíteni több órás konyhai ácsingózással:-))))

    VálaszTörlés
  2. Fincsi és jópofa, mi kell még? ;-)

    VálaszTörlés