2013. május 12., vasárnap

Rozmaringos-mákos sárgabarack fagylalt

Az utolsó adag fagyasztott sárgabarackom fagylaltban végezte. De nem ám sima gyümölcsfagyi készült! :)) Tettem bele egy kis rozmaringot, egy kis mákot... :) Íme: 



Hozzávalók:
1 kg sárgabarack
350 g natúr joghurt
3 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt rozmaring
2 evőkanál mák

A barackot meghámozom, kimagozom, apróra vágom. A többi hozzávalóval együtt összeturmixolom, majd zárható műanyag dobozban 4-5 órára fagyasztóba teszem. Óránként átkeverem egy villával, hogy a jégkristályok összetörjenek benne.
Tálalás előtt 20 perccel kiveszem a dobozt a hűtőből.
2-3 gombócot adagolok a tálkákra.
Krémes-édes, különleges ízvilágú fagylalt, érdemes megkóstolni. A rozmaring remekül harmonizál a sárgabarackkal és a mákkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése