Hamarosan érik az idei cseresznye, a fagyasztóban lévő tavalyi adagokat igyekszem mielőbb (f)elhasználni.
A cseresznyefagyi ötlete többkörös. Éva, a Takarékos konyha blog szerzője tegnap közzétett egy nagyon finom citromfagyit. Annyira ízlésesen tálalta, hogy kedvet kaptam a fagyizáshoz. Ez volt az első kör.
Aztán következett a "Megnézem, mi van itthon." fázis. A fagyasztóláda rejt még néhány csomag tavaly eltett gyümölcsöt, joghurt mindig akad itthon - semmi akadálya a szezon első házi fagylaltjának.
Így született meg a cseresznyefagyim, némi mézeskalácsfűszerrel ízesítve.
Hozzávalók:
50 dkg magozott cseresznye (mirelit is lehet)
350 g natúr joghurt
2 teáskanál mézeskalácsfűszer
Az alapanyagokat összeturmixolom, aztán zárható műanyag edényben 5-6 órára fagyasztóba teszem a cseresznyefagyit. Óránként átkeverem egy villával, hogy a jégkristályok összetörjenek.
Cukorral nem ízesítem: pikáns, kissé fanyar cseresznyefagyi a cél.
Tálalás előtt 20 perccel kiveszem a fagyasztóból, és tálkákba adagolom.
Kicsit kásás állagú, inkább sorbet, mint fagylalt, viszont az íze verhetetlen! :))
Azt meghiszem! Van egy adag fekete cseri a fagyóban... ;)
VálaszTörlés