2013. május 4., szombat

Aszalt sárgabarackkal és füstölt, húsos szalonnával töltött csirkemell

Édes és sós egy töltelékben? Igen! Egész pontosan: aszalt gyümölcs és füstölt, húsos szalonna. Izgalmas párosítás, nekem nagyon bejött. A csirkemell rozmaringos-borsos íze is harmonizál velük, tegnap este találtam ki ezt a fura ételt. :)) 
Az, hogy párolt sárgarépa körettel szervírozzam, a színe miatt jutott eszembe. Krumplival és zöld színű zöldséggel nem akartam "elrontani" a harmóniát. A répa színben is, ízben is passzolt a remekművemhez.
Elsöprő sikert aratott a mai ebéd. :))

Aszalt sárgabarackkal és füstölt, húsos szalonnával
töltött csirkemell


Hozzávalók:
csirkemellfilé
aszalt sárgabarack
húsos, füstölt szalonna
bors
rozmaring
pirospaprika
olaj

körethez: sárgarépa

Az aszalt sárgabarackot (kb. 20 dkg) langyos vízbe áztatom egy órára, majd leszűröm, és félbe vágom a gyümölcsöket. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A szalonnát apró kockákra vágom. Egy kis tálban összekeverem a sót, a borsot, a rozmaringot és a pirospaprikát.
A megmosott csirkemellfilékbe hosszú pengéjű, éles késsel mély nyílást készítek. Egy fakanál nyelével kitágítom a zsebeket, óvatosan mozgatva, nehogy teljesen szétszakadjon a hús. Az aszalt sárgabarackot és a felkockázott szalonnát tetszőleges arányban betöltöm a húsba. 
Vékonyan kiolajozott tepsibe fektetem a csirkemelleket, bedörzsölöm őket az előkészített rozmaringos-borsos fűszerkeverékkel, meglocsolom egy-egy evőkanál olajjal.
A töltés után kimaradt aszalt barackot és húsos szalonnát a tepsibe szórom, és 180 fokon, 30 perc alatt készre sütöm a húst.
Amíg a sütő dolgozik, sárgarépát párolok köretnek.
Tálaláskor szeletekre vágom a töltött csirkemellet, melléteszem a vele sült aszalt sárgabarackot, és a párolt répát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése