A tészta a konyha jolly jokere. 10 perc alatt megfő, és zöldséggel, gyümölccsel, lekvárral, hússal, hallal, öntettel vagy anélkül egyaránt tálalható. Íme egy változat a sok közül, avagy a mai villámebéd.
Hozzávalók:
1 csomag orsótészta (500 g)
10 dkg zöldborsó
10 dkg kemény sajt
5 dkg füstölt szalonna
"öntet":
2 dl tejföl
só
bors
pirospaprika
rozmaring
A tésztát sós vízben megfőzöm, leszűröm. Az öntethez elkeverem a tejfölben a fűszereket.
A füstölt szalonnát és a sajtot (rántani való sajtot használtam) kockákra vágom, a zöldborsóval együtt serpenyőbe dobom. Lassú tűzön sűrűn kevergetem, amíg a borsó meg nem puhul. Összekeverem a tésztával a serpenyő tartalmát, és az öntettel együtt tálalom.
Nálunk meg zöldborsós rizottó volt, úgyhogy el tudom képzelni, hogy ez is milyen finom lehetett!
VálaszTörlésNa, ebben aztán minden benne van, amit szeretek! :)
VálaszTörlésJUjj de jó, imádom az ilyen egyszerű kombinációkat, amik nekem sosem jutnak eszembe! Kipróbálós! :))
VálaszTörlés