2013. május 8., szerda

Zöldborsós-füstölt szalonnás-sajtos tészta

A tészta a konyha jolly jokere. 10 perc alatt megfő, és zöldséggel, gyümölccsel, lekvárral, hússal, hallal, öntettel vagy anélkül egyaránt tálalható. Íme egy változat a sok közül, avagy a mai villámebéd.



Hozzávalók:
1 csomag orsótészta (500 g)
10 dkg zöldborsó
10 dkg kemény sajt
5 dkg füstölt szalonna

"öntet":
2 dl tejföl
bors
pirospaprika
rozmaring

A tésztát sós vízben megfőzöm, leszűröm. Az öntethez elkeverem a tejfölben a fűszereket.
A füstölt szalonnát és a sajtot (rántani való sajtot használtam) kockákra vágom, a zöldborsóval együtt serpenyőbe dobom. Lassú tűzön sűrűn kevergetem, amíg a borsó meg nem puhul. Összekeverem a tésztával a serpenyő tartalmát, és az öntettel együtt tálalom.

3 megjegyzés:

  1. Nálunk meg zöldborsós rizottó volt, úgyhogy el tudom képzelni, hogy ez is milyen finom lehetett!

    VálaszTörlés
  2. Na, ebben aztán minden benne van, amit szeretek! :)

    VálaszTörlés
  3. JUjj de jó, imádom az ilyen egyszerű kombinációkat, amik nekem sosem jutnak eszembe! Kipróbálós! :))

    VálaszTörlés