2012. október 9., kedd

Zöldségekkel rakott hús Rubin módra

Hétvégén "Mindent bele!" ételt főztem. Pontosabban: sütöttem. Az összes tulajdonsága kedvem szerint való: tartalmaz zöldségeket, fűszereket, húst, és nem kell folyton kavargatni - egymásra helyezem a rétegeket, és irány a sütő. A fantáziámra hagyatkoztam, semmiféle receptet nem követtem. A végeredmény felettébb ízletes lett!! :)


Zöldségekkel rakott hús Rubin módra

Egy ekkora adag nagyon laktató


Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
50 dkg sertéscomb
4 gerezd fokhagyma
2 fej hagyma
csípős Piros Arany
4-5 nagyobb krumpli
50 dkg mediterrán zöldségkeverék (karfiol, brokkoli, bébirépa, uborka, zöldbab)
bors
majoránna
bazsalikom
kakukkfű
2 dl tejföl

Egy téglalap alakú jénai edényt vékonyan kikenek olajjal, beleteszem a megmosott, apró kockákra vágott sertéscombot. A Piros Aranyból bőven nyomok a húsfalatokra, és kézzel egyenletesen eloszlatom rajtuk. A gerezdekre vágott fokhagymát és a felkarikázott hagymát a húsra halmozom. A meghámozott és vékony karikákra szeletelt krumpli lesz a következő réteg a jénaiban. A tetejére kerül a mediterrán zöldségkeverék, amit meglocsolok a fűszerekkel elkevert tejföllel. Előmelegített, 200 fokos sütőben 80 percig sütöm, anélkül, hogy letakarnám.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finomnak tűnik, és egyszerű! Ezt kipróbálom!

    VálaszTörlés
  2. A csípős-fokhagymás hús remekül illik a zöldfűszeres tejföllel meglocsolt zöldségekhez. És az, hogy együtt sülnek meg, jobban kihozza az ízeket.

    VálaszTörlés