2012. december 26., szerda

Hortobágyi húsos palacsinta

Az idei karácsonyunk másik főétele a klasszikus magyar konyha legkedveltebb étkei közé tartozik, ami nem más, mint a hortobágyi húsos palacsinta. Könnyű elkészíteni, és nagyon finom.

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:
10 db palacsinta
50 dkg csirkemell
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
bors
pirospaprika
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt

A szokásos módon megsütöm a palacsintákat, ugyanúgy, mintha desszertet készítenénk. ( A palacsintához recept ITT található. )

A felforrósított olajon üvegesre párolom a hagymát, megszórom pirospaprikával, és az apróra felkockázott csirkemellet, beleforgatom. Sózom, borsozom, felöntöm vízzel, és készre főzöm. 
A megfőtt, puha húst szűrőkanállal kiszedem a levéből, és ledarálom. A pörköltalapot liszttel elkevert tejföllel besűrítem mártássá, és kevergetés mellett az első rottyanásig a tűzhelyen tartom. (Nem szeretem a habarást, de ebbe muszáj lisztet tenni.)
A palacsintákba kanalazom a darált húst, minden adagra szedek egy kanál mártást, és feltekerem vagy összehajtom a palacsintákat. 
Azonnal tálalom, mártással és tejföllel meglocsolva, petrezselyemmel meghintve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése