A VKF - Vigyázz, Kész, Főzz! - 53. fordulójának háziasszonya Babette . A téma: "Régi receptek nyomán". Olyan ízemlékeket, gyerekkori gasztroélményeket kell felidéznünk, amelyek meghatározóak az életünkben. Emlékezzünk a nagyik, anyukák receptjeire, s készítsük el őket újra. Nálunk az apai nagyapám volt a családi események séfje, sült húsok, székelykáposzta és saláták mestere. Az ő egyik receptjét hozom a VKF-re: zellersalátát készítettem.
Zellersaláta |
Hozzávalók:
2 nagy zellergumó
ecet
só
bors
majonéz
tejföl
A zellereket meghámozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. Forró, sós-ecetes vízbe teszem a reszeltzellert 2-3 percre, de nem főzöm puhára, akkor jó, ha nem kemény, de még roppanós. Leszűröm a zellert, és egy nagy tálban a majonézzel elkevert, borssal dúsított tejfölbe forgatom.
Egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek, a tálat alaposan becsomagolom fóliába, máskülönben a zeller illata betölti a hűtőt.
Kiváló köret sült húsokhoz, mi tegnap reggelire friss kenyérrel ettük.
Köszönöm a játékot!
VálaszTörlésNagyon finom lehet! Próbáltam már hasonlót, de csak sima ételízesítős vízben főztem meg a zellert. az is finom volt, ezt is ki fogom próbálni!:)
VálaszTörlés