A minap izgalmas kelt tésztára bukkantam a neten. Mediterrán bucik alapreceptje ez, amihez bármilyen fűszert és zöldséget adva végtelen variációban süthetünk pékárut. Elindult a fantáziám, hogy mi mindent tudnék belőle készíteni. Az első verziót karácsony reggelén sütöttem fél adag tésztából, saját ötlet alapján ízesítve: spenót, fokhagyma és csípős paprika került bele.
Spenótos-fokhagymás bucik |
Hozzávalók 10 darabhoz:
1, 25 dkg élesztő
50 dkg finomliszt
1, 25 dl langyos víz
3/4 kávéskanál cukor
1/2 teáskanál só
1/2 dl étolaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál csípős Piros Arany
20 dkg spenót (mirelit, kiolvasztva)
10 dkg reszelt sajt
Az élesztőt a vízzel és a cukorral felfuttatom, a lisztet egy nagy tálba szitálom. A megkelt élesztőt és a többi hozzávalót a liszthez adom, és robotgéppel kemény tésztát dagasztok belőlük. Konyharuhával letakarva fél óráig kelesztem.
A megkelt tésztát 10 részre osztom, és tetszés szerint formázom, nálam most nagyjából kerek bucik születtek. :)
Sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben 180-200 fokon készre sütöm őket kb. 30 perc alatt. Ha fokozni szeretnék az ízeket, sütés előtt házi, fűszeres paradicsomszósszal megkenhetjük a bucikat. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése