2013. augusztus 19., hétfő

Főispánné remeke

Tervezgettem, hogy a hosszú hétvégén sütök valamit. Amikor megláttam Barbi sütifotóját az Édességrajongók klubja csoportomban, tudtam, hogy eeeeez aaaaz!! Barbi a Főispánné remeke nevű édességet Móni Váncza-projekt blogjában találta. Egyszerű a recept, a lányoknál gyönyörűek a képek, úgy döntöttem, megsütöm én is, amit a főispánné remekelt.:))) 
Hozzávalók:
20 dkg zsír
3 tojás 
1 csomag sütőpor
15 dkg cukor
1 citrom héja, leve
50 dkg liszt
1 csomag vanilincukor

15 dkg porcukor a fehérjehabhoz
szilvalekvárA sütőt 180 fokra előmelegítem. A lisztet tálba szitálom, a sütőport, cukrot, vanilint, citromhéjat és levet a 3 tojássárgájával tésztává gyúrom, nekem kellett bele 3 evőkanál tejföl is, hogy összeálljon a tészta. Az 1/3-át egy 25x35 cm-s tepsibe nyomkodom (az eminensek nyújthatják is, precízen, nyújtófával). Vastagon megkenem szilvalekvárral a tésztalapot.
A 3 tojásfehérjéből és a 15 dkg porcukorból fényes, kemény habot verek, és a szilvalekváros rétegre simítom.
A maradék tésztát kinyújtom (ezúttal tényleg), és derelyevágóval csíkokra vágom. A tésztacsíkokkal berácsozom a sütemény tetejét. 
180 fokos sütőben kb. 40 percig sütöm, amíg a rácsok szép barnák lesznek.Utóirat: a Főispánné remeke felkerült a "Süsd ezt is gyakran!" családi süteménylistára. :)) Omlós, különleges,  és nagyon finom! 

4 megjegyzés: